Προσωπικά δεδομένα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διέπει την πρόσβαση και τη χρήση του Δικτυακού Τόπου puma.sportswind.gr.

 Το puma.sportswind.gr είναι ο «Δικτυακός τόπος» έκθεσης προϊόντων (ένδυση, υποδήματα και αξεσουάρ), το οποίο διαχειρίζεται και συντηρεί η ελληνική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Sportswind Α.Ε, ΕΝΔΥΣΕΩΣ & ΥΠΟΔΗΣΕΩΣ» , που εδρεύει στον Άλιμο (Λ. Ποσειδώνος 77, Τ.Κ. 17455), στην Ελλάδα (ΑΦΜ: 800456564 / Δ.Ο.Υ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ) (εφεξής η «Εταιρεία»).Οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο επισκέπτεται τις σελίδες του site ή κάνει χρήση των υπηρεσιών για λόγους συντομίας στο παρόν αναφέρεται ως «Υποκείμενο Προσωπικών Δεδομένων» ή «Υποκείμενο».Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων διέπεται από τους όρους της παρούσας ανακοίνωσης και τις σχετικές διατάξεις τόσο του ελληνικού όσο και του κοινοτικού και διεθνούς δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τις Αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική μεταβολή του ως άνω κανονιστικού πλαισίου, θα αποτελέσει αντικείμενο της παρούσας.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής η «Πολιτική Δεδομένων» ή «ΠΠΠΔ») έχει σκοπό την ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία εσείς μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών, και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.H παρούσα Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Γενικών Όρων Χρήσης του puma.sportswind.gr και ενιαίο με αυτούς σύνολο.

Η Εταιρεία, υπό την ιδιότητά της ως Υπεύθυνος της επεξεργασίας δεδομένων, δύναται κατά καιρούς να τροποποιεί τους Όρους και τις Πολιτικές της, μεταξύ των οποίων και η «ΠΠΠΔ», είτε εν όλω είτε εν μέρει, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Οποιαδήποτε τροποποίηση στην παρούσα θα ισχύει ευθύς αμέσως μόλις η τροποποιημένη Πολιτική αναρτηθεί στο Δικτυακό τόπο. Σας προτρέπουμε, λοιπόν να επαληθεύετε περιοδικά το περιεχόμενό της. 

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το Δικτυακό μας τόπο και τις υπηρεσίες του αφού έχουν γίνει τροποποιήσεις σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα θεωρείται ότι αποδέχεστε αυτές τις τροποποιήσεις ανεπιφύλακτα. Εάν δεν συμφωνείτε με τους όρους της παρούσας Πολιτικής, όπως δύναται να τροποποιείται, πρέπει να παύσετε την χρήση του Δικτυακού τόπου.Το απόρρητό σας καθώς και η ασφάλεια και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντικά για την Εταιρεία. Για τον λόγο αυτό συλλέγουμε και διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τη μέγιστη προσοχή, υπεύθυνα και υιοθετούμε ειδικά μέτρα για να τα διαφυλάξουμε με ασφάλεια. Για να έχετε λεπτομερείς ενδείξεις για το πως η Εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, σας προσκαλούμε να διαβάσετε την ακόλουθη Πολική Δεδομένων, όπου θα βρείτε όλες τις βασικές πληροφορίες για την επεξεργασία από την Εταιρεία των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με την περιήγησή σας στο puma.sportswind.gr και με τη χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών. 

Σας προτρέπουμε, επίσης να διαβάσετε την «Πολιτική Cookies» του puma.sportswind.gr, που περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις συνθήκες σχετικά με τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Ορισμένες υπηρεσίες μπορούν να υπόκεινται σε συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις και κανονισμούς. Στις περιπτώσεις αυτές, θα φροντίσουμε να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που τυχόν χρειάζονται κάθε φορά. H Εταιρεία δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τους Όρους Προστασίας και Διαχείρισης των Προσωπικών Δεδομένων άλλων δικτυακών τόπων, προς τους οποίους μπορείτε πιθανά να συνδεθείτε μέσω συνδέσμων (links) μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, ερώτηση ή νομική απαίτηση επί του απορρήτου σας και της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε οποιαδήποτε στιγμή αποστέλλοντας αίτημα στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας δηλώντας το αίτημα ως «απόρρητο» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο dpo@sportswind.gr, είτε αποστέλλοντας γραπτή επιστολή στη διεύθυνση της έδρας της Εταιρείας. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε και με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO), αποστέλλοντας ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου επιστολή προς τον «Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».


2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ2.1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ως Προσωπικό Δεδομένο νοείται κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων, ήτοι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε κάθε φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται το δεδομένο και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί. Τέτοια στοιχεία, όπως ορίζει ο Νόμος και οι σχετικές ευρωπαϊκές διατάξεις, αποτελούν για παράδειγμα το όνομα, η διεύθυνση, η ημερομηνία γέννησης και το φύλο του μέλους, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) καθώς και δεδομένα χρήσης, όπως για παράδειγμα το όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (Password) και διεύθυνση IP. 

2.2. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για την απλή περιήγησή σας στο Δικτυακό Τόπο puma.sportswind.gr δε σας ζητείται από την Εταιρεία κανένα προσωπικό σας στοιχείο. Ωστόσο, η Εταιρεία, ενώ περιηγείστε ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που σας προσφέρει το puma.sportswind.gr, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα περιήγησης που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις συνήθειες πλοήγησής σας.Οι κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται κατά την επίσκεψη/περιήγησή σας στο Δικτυακό Τόπο puma.sportswind.gr είναι οι ακόλουθες:   α) συλλέγουμε την Ηλεκτρονική σας Διεύθυνση (email) , όνομα, επώνυμο, φύλο, ηλικία, τηλέφωνο, άθλημα, και περιοχή κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία των Ενημερωτικών μας Δελτίων (Newsletters), με σκοπό την αποστολή σε εσάς ενημερωτικών δελτίων για την Εταιρεία, το puma.sportswind.gr, τα προϊόντα/ υπηρεσίες του, τυχόν προσφορές κ.λπ. Αν επιλέξετε να συμμετάσχετε στο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας δηλώνετε θα προωθηθεί στο Rocket Science Group LLC, ο οποίος μας παρέχει υπηρεσίες marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θεωρούμε ότι το Rocket Science Group LLC είναι επεξεργαστής δεδομένων τρίτων (Παράγραφος 2.5 παρακάτω).

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει και στη βάση δεδομένων του Rocket Science Group LLC για όσο συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του Rocket Science Group LLC για τις υπηρεσίες marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέχρι να ζητήσετε ρητά την διαγραφή από τη λίστα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας στέλνουμε. Για το χρονικό διάστημα που η ηλεκτρονική σας διεύθυνση παραμένει στη βάση δεδομένων Rocket Science Group LLC, θα λαμβάνεται περιοδικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς.β) συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα, όπως το Όνομα, το Επίθετο, το Email και το Τηλέφωνο, που μας παρέχετε όταν επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών μας, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας, με σκοπό την παροχή ενημέρωσης για νέα προϊόντα/υπηρεσίες. Εάν επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα «Επικοινωνία», κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον Ιστότοπο ή μεταβιβαστεί/υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε από τους επεξεργαστές δεδομένων τρίτων που ορίζονται στην Παράγραφο 2.5. Αντίθετα, τα δεδομένα θα ταξινομηθούν σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλά για να σας απαντήσουμε. γ) σε περίπτωση που παρέχετε προσωπικά δεδομένα τρίτων συμβαλλόμενων (όπως π.χ. Όνομα, Επίθετο, Διεύθυνση, Τηλέφωνο) στον παρόν Δικτυακό Τόπο, τότε θα προστατεύσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα του Τρίτου Προσώπου σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


2.3. ΣΚΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε κατά την επίσκεψη/περιήγησή σας στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου του puma.sportswind.gr, προορίζονται και επεξεργάζονται αποκλειστικά και μόνο για τους ακόλουθους σκοπούς:- για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων της Εταιρίας και του puma.sportswind.gr, για εμπορική επικοινωνία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, έτσι ώστε να ενημερώνεστε για τις καινοτομίες, τις νέες αφίξεις, τα αποκλειστικά προϊόντα, και τις προσφορές, – για την μεταξύ μας επικοινωνία, και τη διαχείριση των αιτημάτων σας μέσω του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών, – για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Πάντα με τη συγκατάθεσή σας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επαφής σας στο πλαίσιο της διενέργειας έρευνας αγοράς και γενικότερων ερευνών για την ανίχνευση ικανοποίησης, προκειμένου να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και τη σχέση με τους χρήστες μας. – για λόγους στατιστικών ερευνών και αναλύσεων με δεδομένα σε συνολική μορφή με σκοπό την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλοεπιδρούν και χρησιμοποιούν τον Ιστότοπο puma.sportswind.gr, βελτιώνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.Στις ανωτέρω περιπτώσεις, η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων θεωρείται νόμιμη καθώς αποσκοπεί στην παροχή συγκεκριμένης υπηρεσίας που εσείς ζητήσατε. Τα στοιχεία αυτά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο χωρίς να τηρηθούν οι ισχύουσες διατάξεις. 

2.4. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η Εταιρεία  επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της εκάστοτε σύμβασης και μετά την καθ’ οιοδήποτε τρόπο λύση ή λήξη αυτής για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο.Ειδικότερα, τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργάζεται η Εταιρεία τηρούνται υποχρεωτικά καθ’ όλη τη διάρκεια που επιβάλει ο σκοπός της επεξεργασίας για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία ή/και το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο.Με τη λήξη αυτής της διάρκειας, τα δεδομένα τηρούνται σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τη λήξη της επιχειρηματικής σχέσης ή για όσο χρόνο απαιτείται για την προάσπιση δικαιωμάτων της Εταιρείας ενώπιον Δικαστηρίου ή και άλλης αρμόδιας Αρχής.

2.5. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΥΤΩΝ

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την Εταιρεία που φέρει την ιδιότητα του Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων.  Για απαιτήσεις οργάνωσης και λειτουργίας σχετικές με την παροχή υπηρεσιών από το puma.sportswind.gr, η Εταιρεία δύναται να διαβιβάσει τις προσωπικές σας πληροφορίες σε αντιπροσώπους ή/και υπεργολάβους της με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης σας μαζί της, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία, ήτοι άλλη από το σκοπό της διαβίβασης σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα για τους ανωτέρω σκοπούς να διαβιβάσει τα Προσωπικά σας Δεδομένα:- σε τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που ενδέχεται να παρέχουν για λογαριασμό της Εταιρείας υπηρεσίες προώθησης και marketing τόσο της Εταιρείας όσο και των προϊόντων ή των υπηρεσιών της,- ή σε τρίτους συνεργάτες μας, οι οποίοι παρέχουν τεχνικές υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά υπηρεσίες φιλοξενίας και τεχνικής υποστήριξης. Όλοι οι συνεργάτες, αντιπρόσωποι ή/και υπεργολάβοι έχουν αξιολογηθεί και επιλεγεί από την Εταιρεία για την αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ικανότητά τους και όλοι συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που ορίζεται στις ως άνω παραγράφους. Στην περίπτωση που κάποιοι από αυτούς εδρεύουν σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεταφορά των Προσωπικών σας Δεδομένων πραγματοποιείται με τις εγγυήσεις που ορίζει ο Νόμος. 

Η Εταιρεία και το puma.sportswind.gr δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των Υποκείμενων του δικτυακού της τόπου σε τρίτους, εκτός από τους ως άνω αναφερόμενους, χωρίς τη συγκατάθεση του Υποκείμενου, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις Αρμόδιες και μόνο Αρχές. Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις Αρμόδιες Δικαστικές, Αστυνομικές και άλλες Διοικητικές Αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Επιπλέον, σε περίπτωση νόμιμης διάταξης, υπηρεσιακής εντολής ή επίσημης προκαταρκτικής εξέτασης, το puma.sportswind.gr και η Εταιρεία διατηρούν το δικαίωμα άνευ ετέρου να θέσουν τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας.

2.6. ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ

Με τη χρήση οποιασδήποτε Υπηρεσίας στο puma.sportswind.gr, σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Χρήσης του puma.sportswind.gr δηλώνετε ότι είστε άνω των 18 ετών και αποδέχεστε και συναινείτε με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ειδικότερα:

2.6.1. Ενέργειες Marketing και Διαφήμισης

Με την εγγραφή σας στην υπηρεσία Ενημερωτικού Δελτίου (newsletter) στο puma.sportswind.gr συναινείτε ότι το puma.sportswind.gr θα επεξεργάζεται και θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα για διαφημιστικές ενέργειες, όπως π.χ. την αποστολή email με γενικές πληροφορίες ή διαφημιστικό χαρακτήρα (ενημερωτικά δελτία) αναφορικά με την Εταιρεία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Εφόσον το επιθυμείτε, το puma.sportswind.gr θα παραιτηθεί από τη χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα ζητήσετε ή θα ακολουθήσετε τις διαδικασίες διαγραφής από τη λίστα των εγγεγραμμένων μελών που λαμβάνουν τα ενημερωτικά δελτία του puma.sportswind.gr. Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να αποστείλετε σχετικό email στο dpo@sportswind.gr ή να ρυθμίσετε ανάλογα στον Λογαριασμό Μέλους σας τη Λειτουργία Αποστολής Ενημερωτικών Δελτίων ή να κάνετε Διαγραφή από αυτά ακολουθώντας τις διαδικασίες που ορίζονται σε κάθε ενημερωτικού τύπου email που λαμβάνετε από εμάς.

2.6.2. Επεξεργασία αναφορικά με απατηλές πράξεις 

Η Εταιρεία οφείλει βάση Νόμου να αναφέρει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης Προσωπικών Δεδομένων του Ιστότοπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου μέρους επεξεργασίας δεδομένων σε οποιοδήποτε και όλα τα σχετικά πρόσωπα και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση εάν είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται σε μη αναγνωρίσιμη μορφή έχουν παραβιαστεί.

2.6.3. Διαβίβαση σε Νομικές Υπηρεσίες σε περίπτωση ή και ελλείψει Νομικής Διάταξης 

Καθώς η διαβίβαση δεδομένων δεν επιτρέπεται βάσει Νόμου, συναινείτε στη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε διωκτικές και εποπτικές αρχές για την απαραίτητη προστασία από κινδύνους για την κρατική και δημόσια ασφάλεια καθώς και για τη δίωξη εγκληματικών πράξεων.

2.7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η μεταφορά των Προσωπικών δεδομένων μεταξύ του Ιστότοπου puma.sportswind.gr και του browser σας  γίνεται με κρυπτογράφηση και παραδίδονται μέσω HTTPS.Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στους διακομιστές μας που βρίσκονται σε ασφαλή τοποθεσία.

2.8. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

Η παροχή των Προσωπικών σας Δεδομένων αποτελεί συμβατική υποχρέωση. Διατηρείτε την ελεύθερη βούληση και επιλογή σας για το αν θα κοινοποιήσετε σε εμάς τα Προσωπικά σας Δεδομένα ή όχι, αλλά ελλείψει των απαιτούμενων δεδομένων, δεν θα είναι δυνατή η εκτέλεση των αιτημάτων σας από την Εταιρεία μας. H Εταιρεία εκτελεί τις ακόλουθες επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων αποκλειστικά στην περίπτωση στην οποία το Υποκείμενο Προσωπικών Δεδομένων έχει δώσει τη ρητή συγκατάθεσή του:- διενέργεια δραστηριότητας μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεων και έρευνα αγοράς,- ανάλυση των συνηθειών περιήγησης στο περιβάλλον μέσω της χρήσης του Προφίλ του Υποκείμενου Προσωπικών Δεδομένων, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία καλύτερης εμπειρίας και την εξατομίκευση αυτής στον Ιστότοπό μας.Η παροχή των Προσωπικών σας Δεδομένων για τέτοιες δραστηριότητες είναι απολύτως προαιρετική. Είστε ελεύθεροι να παρέχετε ή όχι τα Προσωπικά σας Δεδομένα για αυτό το σκοπό, αλλά ελλείψει αυτών η Εταιρεία δεν θα μπορεί να εκτελέσει ενέργειες marketing και διαφήμισης, δημοσκοπήσεις και έρευνες αγοράς ή αναλύσεις των συνηθειών σας.Μετά από εξακρίβωση της ταυτότητάς σας, ως Υποκείμενα των Προσωπικών Δεδομένων έχετε τα παρακάτω δικαιώματα:Δικαίωμα ενημέρωσης

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ οφείλει να σας ενημερώνει για την επεξεργασία στην οποία υποβάλλει τα δεδομένα σας, όπως για το ποια δεδομένα επεξεργάζεται, για ποιο σκοπό, για ποιο χρονικό διάστημα τα κρατάει, χρησιμοποιώντας σαφή και απλή διατύπωση.Δικαίωμα πρόσβασης Έχετε το δικαίωμα να λάβετε από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία και, εάν συμβαίνει αυτό, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα αυτά.Δικαίωμα διόρθωσης Έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ τη διόρθωση τυχόν ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων και τη συμπλήρωση τυχόν ελλιπών δεδομένων σας.Δικαίωμα διαγραφής Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ τη διαγραφή προσωπικών δεδομένων, το οποίο δύναται να ικανοποιηθεί εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να εξασφαλίσετε από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ τον περιορισμό της επεξεργασίας, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.Δικαίωμα εναντίωσης Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε, ανά πάσα στιγμή, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σταματήσει την επεξεργασία, εκτός και αν καταδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ως υποκειμένου των δεδομένων ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.Δικαίωμα σε ανθρώπινη παρέμβαση στα πλαίσια απόφασης μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ να μην υποβάλλεστε, εφόσον συντρέχει περίπτωση, σε διαδικασία λήψης απόφασης αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που σας αφορούν ή σας επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο.

Δικαίωμα φορητότητας

Έχετε το δικαίωμα ζητήσετε από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, ή να τα διαβιβάσει η ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε άλλο πάροχο.Για την περαιτέρω διευκόλυνσή σας σχετικά με την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων σας, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μεριμνά για την ανάπτυξη εσωτερικών διαδικασιών ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά στα σχετικά αιτήματά σας.Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, διατηρείτε το δικαίωμα ενημέρωσης ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων σας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Για το σκοπό αυτό τυχόν αίτημά σας θα πρέπει να απευθύνεται εγγράφως προς την Εταιρεία και το puma.sportswind.gr είτε με την αποστολή σχετικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) στη διεύθυνση dpo@sportswind.gr.Εάν θεωρείτε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα κρατήθηκαν με παράνομο τρόπο, μπορείτε να παρουσιάσετε μια αίτηση σε μια από τις Εποπτικές Αρχές  που είναι αρμόδιες για την τήρηση των Κανόνων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.Αν τα Αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα.Το παρόν κείμενο μπορεί να υποστεί τροποποιήσεις στην πορεία του χρόνου, σας προτρέπουμε, λοιπόν, να επαληθεύετε περιοδικά το περιεχόμενό του. 


2.9. NOMOΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ 

 Η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων των Χρηστών/Πελατών του puma.sportswind.gr γίνεται από την Εταιρεία, η οποία επίσης χρησιμοποιεί Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με έδρα στην ΕΕ και υπόκειται στους όρους του προβλεπόμενου από τη Ρύθμιση  (ΕΕ) 2016/679 Γενική Ρύθμιση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και των ευρωπαϊκών και ελληνικών κανονισμών επεξεργασίας ελληνικών προσωπικών δεδομένων και ελέγχων της αρμόδιας Ελληνικής Αρχής Ελέγχου.

EU Data Protection Directive 1995 (DPD)

EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR) 

Τελευταία ενημέρωση 24/05/2018